MARE ATENȚIE! Poți lua amenzi mari dacă faci asta cu voucherele sociale! NU cumpăra aceste produse

Toată lumea știe despre voucherele sociale pe care oamenii le folosesc pentru a cumpăra alimente. Se pare, însă, că acestea au și un termen de valabilitate, după care nu vor mai putea fi utilizate. De altfel, achiziția unor produse este strict interzisă, pentru că aduce amenzi grave.

Valabilitatea cardurilor sociale

În contextul scumpirilor din ultima vreme, statul a decis să vină în ajutorul oamenilor. Astfel, pentru ca oamenii din familii defavorizate, cu situații finaciare precare și pensionarii să suporte mai ușor cheltuielile, le oferă câte 250 de lei o dată la două luni. Majoritatea sunt incantați de acest ajutor, dar nu știu că trebuie să ia în calcul mai multe aspecte.

Mai exact, voucherele sociale au termen de valabilitate. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți, după care nu vor mai putea fi folosiți. Astfel, trebuie să fim foarte atenți și să profităm de aceste sume în timp util.

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente. Ultima tranșă din acest an va fi virată în Decembrie, ceea ce înseamnă că rămâne pe card până în Decembrie 2023.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Amenzi aspre pentru aceste alimente

Este bine de știut că trebuie să fii foatyw atent cu aceste vouchere. Amenzile pentru cei care înstrăinează cardul pe care se află voucherele sociale sunt cuprinse între 3.450 lei și 4.600 lei.

De altfel, Riști să fii amendat și dacă iei pe acești bani altceva în afară de alimente. Sunt interzise țigările, alcoolul, produsele de curățare și orice altceva ce nu este destinat consumului.

Dacă vrei să afli câți bani mai ai pe card, trebuie să știi că nu poți verifica la un bancomat. Astfel, cei ce vor să știe câți bani mai sunt dosponibili trebuie să se adreseze telefonic emitentului acestuia sau să folosească aplicația de mobil dezvoltată de acesta.