Mărturia cutremurătoare a medicului care a operat o fetiță cu Covid-19, la Constanța

În plină pandemie când lumea este panicată de contactul uman de teama noului coronavirus, o echipă de medici face imposibilul. O fetiță infectată cu Covid-19 a fost operată de o echipă de chirurgi din Constanța. Operația a fost un succes și este primul astfel de eveniment din țară.

Fetiță infectată cu Covid-19 a fost operată cu succes de o echipă de chirurgi din Constanța
Echipa de medici din Spitalul Județean de Urgență Constanța dă întregii țări o lecție de dăruire, profesionalism și mai ales curaj. Aceștia au efectuat prima intervenție chirurgicală pe un pacient infectat cu noul virus, Covid-19.

O fetiță de aproximativ 7 ani din Constanța a ajuns la spital cu dureri abdominale și a fost examinată în condiții de maximă siguranță. După discuțiile cu familia care a informat medicii că au călătorit în străinătate și o radiografie pulmonară care prezenta modificări, fetița a fost testată pentru Covid-19. Analizele au confirmat medicilor teoria infectării cu virusul Covid-19.

Diagnostic ce putea fi fatal
Investigațiile suplimentare au relevat faptul că diagnosticul fetiței era de apendicită acută gangrenoasă perforată ce trebuia operată în cel mai scurt timp. Pericolul care o pândea pe fetiță era decesul, așa că medicii și asistenții au luat decizia de a opera. Echipa de intervenție coordonată de chirurgul pediatru Florin Daniel Enache a intrat în sala de operație pentru a salva copilul.

Situația a fost cu atât mai dificilă cu cât virusul Covid-19 era prezent și putea infecta echipa de medici. Intervenția chirurgicală s-a realizat contracronometru respectând condițiile sporite de siguranță cu echipamentele de protecție.

Dr. Florin Daniel Enache – chirurg pediatru Spitalul Județean de Urgență Constanța a declarat:
“În momentul în care am fost sunat de conducerea spitalului, mă pregăteam să iau prânzul cu familia. I-am spus soției să nu mă mai aștepte, i-am spus că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă. Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut. S-a întâmplat totul pe repede înainte, nu ne-am gândit decât că trebuie să salvăm viața copilului. Cel mai greu a fost să operăm cu acel combinezon impermeabil în care transpiri din toți porii.

Citește întreaga mărturie cutremurătoare a medicului pe HUFF.RO