Masca de protecție, obligatorie pe stradă. Primul județ din România care a luat decizia radicală

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, să își oblige cetățenii să poarte mască pe stradă, ca măsură de prevenție și limitare a infecției cu coronavirus.

În Maramureș purtarea măștii pe stradă va fi obligatorie
Oficialitățile din Maramureș au fost primele și în timpul stării de urgență atunci când au decis să oblige cetățenii să poarte măști pe stradă, astfel că această măsură nu face altceva decât să prelungească și pe durata stării de alertă legile gândite în vremea stării de urgență, când pericolul infectării cu Covid-19 era iminent.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Printre altele, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca agenții comerciali, printre care hipermarket-uri, supermarket-uri sau alte magazine vor fi nevoite să organizeze intrarea și ieșirea clienților din magazin unidirecțional.

De asemenea, în magazine oamenii sunt obligați să păstreze o distanță de minimum 2 metri, dar și o distanță de 2 metri între casele de marcat și clienți.

Totodată, se va „proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius”, conform unui comunicat al CJSU.