Maşinile fără RCA, identificate mai uşor în trafic. Poliţia testează o aplicaţie pentru prinderea şoferilor care circulă fără asigurare

Șoferii care circulă fără asigurarea obligatorie RCA vor putea fi identificați mult mai ușor. Poliţiştii testează o aplicație dezvoltată de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) care le permite să identifice rapid dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația ar putea deveni operațională chiar în acest an.

Poliția are în teste o aplicație care va permite agenţilor identificarea șoferilor care circulă fără să dețină o asigurare obligatorie de tip RCA. Aplicația fotografiază și filmează numerele de înmatriculare, iar apoi se conectează la baza de date AIDA, în care sunt înregistrate polițiele RCA şi verifică valabilitatea poliţelor.

Președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), Mădălin Roșu, estimează că aplicația va fi operațională chiar din acest an.

„În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu. Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează șasiul. Se va rezolva în timp și acest aspect”, a precizat Mădălin Roșu, citat de evz.ro.