Măștile, obligatorii și în spațiile deschise? Anunțul făcut de Ludovic Orban

Măștile devin obligatorii în spațiile deschise? Anunțul făcut de Ludovic Orban! Ce a declarat premierul?

Măștile devin obligatorii în spațiile deschise?
Anunțul făcut de Ludovic Orban!
Ce a declarat premierul?
Din cauza faptului că oamenii nu respectă regulile impuse, dar mai ales, că nu poartă masca de protecție, autoritățile statului iau în considerare măsuri din ce în ce mai drastice. Una dintre ele ar fi chiar

purtarea măștii și în spațiile închise, potrivit ultimelor declarații oferite de către Ludovic Orban.

Măștile, obligatorii și în spațiile deschise?

Premierul susține că, momentan rămâne la stadiul de propunere, însă, se așteaptă un răspuns oficial. Ludovic Orban

a precizat faptul că multe zone din țară sunt foarte aglomerate, iar românii nu respectă distanțarea socială. Purtarea măștii în spațiile deschise ar putea fi obligatorie în piețe sau în parcuri.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri

unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.”, a declarat premierul.
În plus, în urma deciziei luată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, masca de protecție ar putea fi purtată în anumite intervale orare în spațiile vizate.

”Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare. La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare”, a adăugat el.