Medic din Romania: Se lasa intunericul peste Romania

Medicul Gabriel Diaconu a postat inca un mesaj emotionat pe pagina sa de Facebook:

„Rugati-va noptile care vin, pana rasare lumina.

Cei care credeti, rugati-va Bunului. Rugati-va Tatalui. Rugati-va Mamei.

Eu nu cred, si v-am spus-o deja.

Asa ca ma rog Bunatatii.

Exista urat pe lumea asta. Exista glod, noroi, exista rau si rautate. Exista indiferenta.

Exista in schimb bunatate. O bunatate cat aschia, cat ciobul. Dar exista, incontestabil, in fiecare din noi. Si asta ne defineste, oricat am cauta alte semne, umanitatea.

Nu, nu e capacitatea de-a face rau. Rau poate face si-un vierme intestinal. Rau poate face o pala de vant venita la momentul nepotrivit. Regulile Universului sunt reci. Haosul cauta ordine, si din ordine ai haos la loc. Pierduti la gramada pe-un crampei de vanzoleala repetitiva orbitala, suntem noi cei inzestrati cu o cautare morala a binelui, si-a bunatatii.

Da, stim sa ducem razboaie, sa omoram, sa obliteram din existenta specii, flora si fauna. Stim sa distrugem planeta prin cataclism nuclear. Stim, mai mult, sa luam alte specii si sa le asmutim unul impotriva celuilalt, fie ca e armament chimic, fizic ori biologic. Noi, oamenii, ne-am pus creativitatea in slujba intunericului pentru ca lumina, de fapt, ne atrage, ca o fatalitate himerica.

Lucrurile sunt pline de seva, de simt si nuanta cand te uiti din ce in ce mai atent la om. Inchide ochii. Zilele acestea sunt maini tremurande care bat la usi la care n-a mai batut, de demult, sau niciodata, nimeni. Asteapta un batran dincolo de ele. Asteapta o familie mai nevoiasa. Asteapta un bolnav, un olog, un pierdut cu sufletul. Pentru ca Bunatatea, careia ma rog, face astfel de fapte posibile, chiar si cand disperarea pare ca acopera tot.

Ma predau bunatatii, pentru ca mi-a fost incredintata de parintii mei, carora le-au dat-o in schimb parintii lor. Bunatatii celor care stiu salva vieti. Cea care poate alina suferinta. Acea bunatate capabila sa dea un indemn, sau sa lase loc de buna ziua, o vorba buna sau o mustrare severa, dar tot dintr-un loc aparte venita.

Citeste continuarea