Medic roman, mesaj dur: „Toti avem pe cineva care nu merita sa se stinga in spital, intubat, si-apoi sa fie sigilat intr-un sicriu si trimis la..

Medicul Gabriel Diaconu indeamna oamenii sa stea in casa, intr-un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

„Buna dimineata,
Declar deschise Jocurile Olimpice ale statului in casa, in pandemia de coronavirus. Anul acesta, echipe imense din peste 160 de tari si i-au trimis pe cei mai buni dintre ei sa participe la proba de stat in casa pe perioada ne-determinata.

Regulile sunt simple: stai in casa acum, ca vrei, sau stai maine, cand o sa te obligam noi.

Stai astazi, si uita-te la un film, sau stai poimaine, si plangi. Filmul pandemiei continua cu, sau fara tine.
Incearca 36 de ore in care sa nu iesi deloc. E weekend, oricum maine se strica vremea.

Stai astazi, in Bucuresti, in Cluj, in Timisoara, in Iasi, in Constanta si in Bacau, in Arad si in Satu-Mare, ca sa te vada si necajitii aia de la sate care n-au acces la net sau alte informatii ca nu mai esti pe strazi. Si sa ia aminte.

Stai in casa, ca sa lovim virusul asta unde-l doare mai tare, la transmitere.

La proba de stat acasa 100 metri garduri, campioni au fost sud-coreenii si taiwanezii, care s-au grabit, si-au stiut sa sara gardurile.

La stat acasa, proba sariturii cu prajina, favoriti au fost si raman austriecii, dar si bulgarii, care dupa ce-au vazut cum se poarta cetatenii lor au scos armata pe strazi. Romanii vin repede din urma, si unii ii vad ca favoriti.

La stat acasa, proba lupte libere, iranienii si italienii platesc astazi atat de scump, si dramatic, relatia dintre om si statul acasa. Allah, Dumnezeu si sfintii sa-i aiba in paza pe toti.

Stai acasa pentru ca-ti pasa. Stai acasa si daca nu-ti pasa, dar te-a convins un prieten si poate e maica-sa bolnava. Toti avem pe cineva care nu merita sa moara in spital, intubat, si-apoi sa fie sigilat intr-un sicriu si trimis la crematoriu.

Stai acasa ca macar cei care vor muri sa aiba parte de-o inmormantare. Stai acasa daca esti crestin, si crezi ca incinerarea ii rapeste omului sansa sa ajunga in Rai.

Stai acasa, salveaza o viata.

La Olimpiada auto-izolarii nu exista podium. Nu exista medalii de aur, argint, sau bronz.
Singurul premiu e salvarea. Uniti, salvam batranii, bunii, necajitii dimprejur.

Izolarea e salvarea. Pricepi? Izolarea e salvarea.

PS: fotografia este a unei colege de la spital. Ea nu are de ales, trebuie sa lucreze. Stai in casa si pentru ca ea sa poata lucra in continuare.”, scrie medicul.

https://www.facebook.com/gdiaconu1704/posts/10163279836170361