Medicamentul cu cele mai bune rezultate. Explicaţia lui Alexandru Rafila

Anunț important venit de la Alexandru Rafila. Remdesivir ar putea fi primul medicament autorizat pentru coronavirus. Până în toamnă putem avea inclusiv tratamentul, potrivit România TV.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susţine că medicamentul care tratează coronavirusul ar putea apărea până în toamnă.

REMDESIVIR ar fi primul produs autorizat care acţionează asupra virusului, practic împiedică replicarea virală. Acesta a mai spus că 4.000 de pacienţi din întreaga lume au fost trataţi cu Remdesivir, iar săptămâna viitoare ar putea fi făcute publice rezultatele pentru încă 400 de bolnavi. Dacă rezultatele vor fi la fel de bune, ar fi un pas important pentru autorizarea acestui medicament pentru coronavirus în statele unite, precum şi în alte ţări.

Iar dacă un tratament eficient va fi folosit la scară largă, vor putea fi relaxate măsurile de distanţare socială. Remdesivir a fost gândit inițial pentru Ebola, fără însă prea mare succes pentru tratarea acestei maladii, dar mai multe teste făcute pe animale a arătat că este eficient împotriva coronavirusului prezent atât în SARS, MERS și acum COVID-19.

Mare atentie insa! NU luati acest medicament fără a discuta cu medicul de familie.