Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeaza! Acesta este obiectul care ne poate imbolnavi cel mai usor

Adrian Streinu Cercel a vorbit despre pericolele infectarii cu coronvirus prin intermedul telefoanelor mobile. Seful Institutului „Matei Bals” din Bucuresti avertizeaza populatia cu privire la acest accesori indispensabil care ne poate imbolnavi mai repede decat credem.

Adrian Streinu Cercel, despre pericolul de infectare cu coronavirus cu telefoanele mobile

Streinu Cercel a tinut sa precizeze ca prin utilizarea telefoanelor mobile ne putem infecta foarte usor cu noul tip de coronavirus. El trage un semnal de alarma netru toata populatia sa curete extrem de bine telefoanele inainte de orice fel de utilizare.

„Unde e curatenie, nu e virus. Virusul sta pe jos, pe clante, pe usi, pe geamuri. Acolo unde punem mana este si virusul. De-acolo il luam si-l ducem cu telefoanele mobile pe fata si apoi il tragem de pe fata si-l ducem in dreptul nasului”, a declarat profesorul Streinu-Cercel, potrivit huff.ro.

Totodata, managerul de la Matei Bals a mai tras un semnal de alarma in ceea ce priveste masurile de protectie pe care trebuie sp le luam cu totii in aceasta perioada.

„Tinand cont ca vorbim de un context epidemiologic nou este normal sa urmarim contactii si sa verificam daca nu cumva mai sunt si alte persoane care sunt infectate, purtatoare, si care ar putea sa transmita virusul mai departe. Este o procedura simpla. Nu este nimic nou sub soare.

Acest virus este de 10 ori mai slab decat virusul gripal. Insa, tinand cont ca avem un germene nou care nu a mai fost in circulatie pana acum, toata lumea este alertata si e normal sa fie asa. Lumea medicala, vorbesc. Vad ca se alerteaza si ceilalti care nu ar trebui.

(…) Trebuie sa ne spalam din abundenta cu apa si sapun pe maini, trebuie sa ne spalam pe fata, trebuie sa evitam sa ducem mana la fata, la nas sau la ochi.

Trebuie sa ne spalam imediat pe maini daca am tusit in palma sau am stranutat. Imediat, urmatorul gest este sa ne spalam pe maini„, spunea Adrian Streinu Cercel in luna februarie a acestui an.