Medicul Adrian Streinu Cercel: „In mai putin de o luna ajungem ca Italia”

Doctorul Adrian Streinu Cercel ,a trimis un nou apel catre romanii care nu respecta masurile, pentru protectie impotriva coronavirusului.

Managerul Institutului Matei Bals din Bucuresti, Adrian Streinu Cercel, sustine ca trebuie sa facem tot ce este posibil, pentru a evita ajunge in situatia Italiei.

Odata cu aparitia primilor decedati din cauza virusului, in Romania, oamenii ar trebuie sa inteleaga strictetea, cu privire la statul in casa. Medicul subliniaza faptul ca spalatul cu apa si sapun este esential in aceste momente, dar si statul in casa.

Doctorul Adrian Streinu Cercel: „Romanii trebuie sa inteleaga ca e nevoie sa stea in case”

Romanii ar trebui sa-si paraseasca locuinta, doar pentru a-si cumpara cele necesare supravietuirii. Daca nu o sa evitam adevaratele pericole, in mai putin de o luna putem ajunge in situatia Italiei, sustine medicul.

”Romanii trebuie sa se spele cu apa si sapun si sa nu mai iasa din casa, decat cand trebuie sa-si procure cele necesare supravietuirii. Problema e alta si daca nu o rezolvam, in mai putin de o luna ajungem ca Italia.

Trebuie sa evitam murdaria, pe romaneste! Avem nevoie sa folosim apa si sapun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitara a coronavirusului. Este cel mai important! Romanii trebuie sa inteleaga ca e nevoie sa stea in case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, pentru o emisiune televizata, potrivit wowbiz.ro.

143 de noi de noi cazuri de infectare, cu noul coronavirus au fost depistate in ultimele 24 de ore.