Medicul Alexandru Rafila critica anumtie aspecte ale declaratiei pe proprie raspundere

Alexandru Rafila, nemultumit de un aspect al declaratiei pe proprie raspundere

El este de parere ca persoanele care ies in jurul blocului cu animalele de companie nu ar trebui sa aiba de ce sa prezinte o declaratiei politistilor, pentru ca motivul lor de a iesi din casa este evident. El sustine ca are un catel pe care il scoate de cel putin doua ori pe zi si nu ved emotivul pentru care trebuie sa aiba mereu o declaratie la el.

Rafila a precizat intr-un interviu ca intelege faptul ca polistii trebuie sa isi faca treaba in aceste momente, dar este de parere ca „legea trebuie sa reflecte si un anumit spirit”.

„Am un mic catel, un Westie. Trebuie sa iesim de doua ori pe zi la plimbare cu el. Pana acum, nu am fost abordati de nimeni sa verifice declaratia pe proprie raspundere.

Dar mi se pare totusi evident ca daca cineva iese pe langa bloc sa-si plimbe catelul nu are nevoie de niciun fel de declaratie. Nu spun ca cei care solicita declaratia fac ceva gresit, asa este legea in momentul de fata, dar legea trebuie sa reflecte si un anumit spirit. Aici este vorba despre spiritul legii care trebuie sa fie permisiv atunci cand este evident ca sanatatea publica nu este pusa in pericol. Lucrurile se pot reglementa extrem de simplu”, a zis profesorul Alexandru Rafila intr-un interviu potrivit huff.ro

Alexandru Rafila sustine ca reglementarile in vigoare ar putea fi putin mai simple, mai ales cand vine vorba de astfel de nevoi de baza. Dupa parerea sa, oamenii ar trebui sa isi poata plimba animalele de companie in voie, de mai multe ori pe zi, fara sa simta vreo presiune din partea autoritatilor. De aceea declaratia pe proprie raspundere nu isi are locul in acest context.