Ministrul Afacerilor Interne a răspuns la întrebările românilor: „După 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ține de cont de limita de municipiu sau de județ”

Marcel Vela a anunțat miercuri, că după data de 15 mai, românii vor putea circula fără nicio restricție în afara localităților fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ.

Deplasări fără restricții după 15 mai

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a precizat miercuri seara într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, că românii se pot deplasa în afara localității fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ.

Potrivit acestuia, este foarte dificil să se impună o limită în zonele metropolitane.

Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa„, a spus Vela.

Va putea ieși lumea la picnic după 15 mai?

Tot în postarea video, Marcel Vela le-a răspuns întrebărilor românilor referitoare la restricțiile impuse după data de 15 mai.

Răspunsul lui Vela în întrebarea dacă avem voie să ieșim cu familia la picnic după data de 15 mai, a fost da. Românii pot merge oriunde doresc ei, respectând regulile impuse în ordonanțele militare care vor fi preluate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că trebuie respectată distanțarea socială și purtarea materialelor de protecție.

În ceea ce privește completarea declarației pe proprie răspundere, Marcel Vela a precizat că după data de 15 mai, nu vom mai avea nevoie de acest document.