Nelu Tataru, avertizare de ultim moment: „Suntem pe cea de-a doua cocoasa a primului val”

In contextul actual al pandemiei de coronavirus, Nelu Tataru, a vorbit despre situatia existenta in primul val. Ministrul Sanatatii spune ca este vorba de cea de-a doua cocoasa, care este mult mai puternica decat prima.

”Inca este primul val, dar noi putem transforma acest prim val intr-un val cu doua cocoase. Putem face o a doua cocoasa care poate fi mai violenta decat prima, in conditiile in care daca atunci actiona un instinct de conservare, acum parca acest instinct de conservare este dat la o parte de concetatenii nostri”, a spus Tatru.

Nelu Tataru a atras atentia ca victimele noului virus pot fi si tineri fara alte boli.

”Le recomand sa se uite in jur, sa se uite in spitale, sa mearga in sectiile de terapie intensiva, sa vada daca intr-adevar exista acest coronavirus, sa vada ca se poate deceda la 30, 39 de ani fara a avea comorbiditati, sa vada ca un corp medical sta in acele combinezoane transpirand o zi intreaga in niste conditii foarte grele, dar facandu-si meseria. Nu cred ca merita acest lucru, nici acest corp medical, nici cei care au respectat in aceasta perioada toate regulile”, a mai declarat Tataru.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca oamenii se cred mult mai puternici, iar virusul nu le poate face nimic. Totodata, Tataru, a mai spus ca situatia poate fi controlata, momentan.

“Nu neaparat ca a scazut increderea in autoritati. A crescut increderea in faptul ca suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boala. Atunci cred ca bravam un pic. Am inteles – dupa sase luni de zile simtim nevoia de libertate, dar mentionam in martie-aprilie ca anul acesta va fi un altfel de Paste, un altfel de 1 mai, vor fi altfel de Rusalii, iar vacanta de vara va fi o altfel de vacanta, dupa cum si anul scolar a fost un altfel de an scolar, economia a fost la fel, o altfel de economie. Haideti sa nu dam cu piciorul la ce s-a trait in acest luni si sa confundam aceasta libertate cu lipsa oricaror precautii”, a punctat ministrul Sanatatii.

Nelu Tataru a mai spus ca numarul de cazuri noi ar trebui sa scada cam intr-o saptamana si jumatate, daca toata lumea respecta regulile.

„Daca nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o crestere accentuata de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a sectiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam in martie-aprilie in Spania si Italia se pot repeta si la noi”, a mai spus Tataru. Sursa fabricatinromania.info