Niciun medic de la patru spitale prahovene nu au vrut să-l opereze

Un tată de doar 25 de ani fin localitatea Făget, județul Prahova și-a pierdut viața după ce niciun medic de la patru spitale prahovene nu au vrut să-l opereze de hernie ombilicală. Mai mult, tânărul s-a întors recent din Germania, fiind totodată suspect de noul coronavirus.

Tânărul de 25 de ani, tatăl unei fetițe de doar o lună, s-a stins din viață după ce medicii mai multor spitale din Prahova nu au vrut să-și asume răspunderea de a-l opera. Sabin Ciurcă a murit în această dimineață la Spitalul Municipal Câmpina, după ce a agonizat aproape o săptămână, fără să fie operat , deși se afla într-o situație evidentă de ”urgență medicală”.

Motivul neoficial pentru care medicii nu ar fi vrut să-l opereze este că tânărul era suspect de COVID-19. Bărbatul s-a întors din Germania pe data de 7 martie, iar suspect de noul coronavirus a fost până pe 29 martie. Testul pentru COVID a ieșit însă negativ la scurt timp după moartea sa.

Tatăl lui Sabin a povestit totul despre cele întâmplate presei locale.

”Sâmbăta trecută (n.r. 28 martie) fiul meu a chemat Salvarea pentru că avea o durere insuportabilă în zona abdomenului, stânga jos. A fost transportat de la domiciliul său din Făget la Spitalul din Vălenii de Munte. Aici a fost consultat prin palpare, fără să i se facă ecografie și a fost trimis, noaptea, pe jos, acasă, la 1 noaptea, cu o rețetă de calmante!”, povestește Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin.