Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului: salariul minim 3000 de lei, majorare la pensii cu 15%

Prim ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul vrea în continuare să majoreze pensiile românilor cu 15%. Totodată el a vorbit și despre salariul minim care ar putea ajunge la suma de 3000 de lei în viitorul apropiat.

Premierul Nicolae Ciucă susține că vrea să ajute românii cu venituri mici

Românii cu venituri mici sunt primii care trebuie să se bucure de majorări consistente, potrivit declarațiilor premierului. Decizia este în continuare în analiză și urmează să fie luată o hotărâre cât mai curând.

“Se lucrează în acest moment la nivelul structurilor de specialitate şi pe baza prognozele bugetare să asigurăm acea anvelopă de creştere 15% din buget pentru să asigurăm creşterea pensiilor.

Este în analiză şi ne dorim ca din acest pachet să asigurăm o creştere pentru cei cu pensiile cele mai mici”, a declarat şeful Guvernului.

În ceea ce privește salariul minim, acesta ar putea fi majorat la 3000 lei. Decizia ar putea fi luată chiar mâine, 16 noimebrie, când va avea loc o nouă întâlnire la Guvern.

“Mâine (miercuri – n.r.) vom avea o întâlnire tripartită la Guvern și împreună vom stabili tot ceea ce este legat de salariul minim (…).

În momentul în care am discutat despre mărirea salariului minim la 3.000 de lei, cu siguranță că vom păstra și facilitățile”, a mai spus Nicolae Ciucă.