O nouă modalitate de infectare cu coronavirus. Ce au descoperit experții

Noul coronavirus ar putea fi transmis prin contact sexual, arată rezultatele preliminare ale unui studiul efectuat de chinezi. Aceștia au descoperit că unii bărbați infectați cu COVID-19 au virusul în lichidul seminal.

O nouă modalitate de transmitere a coronavirusului
Cei care au făcut această descoperire sunt cercetătorii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China. Aceștia au testat 38 de bărbați care aveau coronavirus și erau internați. În urma testelor efectuate, s-a descoperit că aceștia aceau virusul în spermă.

Totuși, cercetătorii au ținut să precizeze că aceste rezultate sunt preliminare, așa că nu se poate face o generalizare. Pentru mai multe descoperiri, trebuie făcut teste suplimentare, care să dovedească dacă, într-adevăr, coronavirusul se poate transmite prin contact sexual. Astfel, cercetătorii chinezi au precizat că trebuie făcute mai multe studii în acest sens, care să analizeze în ce fel este transmis COVID-19, ce timp de supraviețuire are în lichidul seminal, dar și în ce concentrație se găsește.

Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei, mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”, au transmis cercetătorii în studiul lor.

Rezultatele trebuie privite cu precauție
Deoarece a fost un studiu mic, efectuat pe puțini pacienți, acesta nu trebuie privit drept concludent. De altfel, un alt studiu anterior, efectuat în China în lunile februarie și martie, în care au fost analizați 12 pacienți de sex masculina arătat că nu există coronavirusul în sperma lor.

Potrivit lui Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie studiile nu trebuie validate, și nici considerate concludente, fiindcă au existat dificultăţi tehnice în testarea materialului seminal pentru virusuri.

„Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a spus el.