Ora de iarna 2020. Cand trebuie sa potrivesti ceasurile?

In noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020 se revine la ora de iarna, ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, astfel incat ora 4:00 va deveni ora 3:00. Duminica, 25 octombrie 2020, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarma cu o ora in plus.

In perioada orei de iarna, diferenta dintre ora Romaniei si Ora Universala (GMT) va fi de doua ore, nu de trei ore, cum peste pe perioada orei de vara.

Desi s-a tot discutat in ultima vreme in Comisia Europeana despre renuntarea la schimbarea alternativa a orei de vara cu cea de iarna, decizia definitiva ramane sub semnul intrebarii.

Ora de iarnă 2020. Nu uitaţi să potriviţi ceasurile, ar putea fi ultima schimbare a orei. Comisia Europeana a propus aceasta schimbare incepand cu anul 2021 in Uniunea Europeana. Tarile care doresc sa mentina mereu ora de vara vor trebui sa faca aceasta modificare in ultima duminica din

luna martie 2021, in timp ce statele care doresc sa ramana mereu la ora standard de iarna vor face ultima modificare in ultima

duminica din octombrie 2021. Ramane de vazut daca in contextul pandemiei de Covid-19, decizia va deveni definitiva sau se vor mai amana datele de la care nu se vor mai schimba orele.

Nu toti romanii se vor bucura, insa, de trecerea la orarul de iarna.

CFR Calatori a precizat ca trecerea la ora de iarna de duminica, 25 octombrie lucru nu va modifica mersul trenurilor in vigoare. Trenurile de calatori vor pleca din gari (statiile din care se formeaza) dupa ora oficiala de vara pana duminica, 25 octombrie, la ora 4:00, care devine ora 3:00. Trenurile care pornesc din statiile de formare adupa aceasta ora, vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectand ora de iarna.

Trenurile care se vor afla in circulatie dupa ora 4, ora de vara, vor opri in statiile de pe parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa ora de iarna. Cursele care au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora de iarna se face in aceeasi zi de duminica, 25 octombrie 2020, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orarul din mersul de tren in vigoare. scrie Ombun.