Ora De Iarnă 2022. Răsturnare De Situaţie, De Ce Nu Se Mai Schimbă Ora În Weekend. Ce S-A Decis La Bruxelles

În curând, România va trece la ora de iarnă. De obicei, acest eveniment se întâmplă în ultimul weekend din luna octombrie. Cu toate acestea, Uniunea Europeană vrea să renunțe la schimbarea orei.

Ora de iarnă 2022. În curând, România va trece la ora de iarnă. Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022, la ora 03:00. Mai exact, ora 03:00 va deveni ora 02:00. Așadar, ziua de 30 octombrie 2022 va avea, de fapt, 25 de ore, ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră mai mult în acea noapte.

Schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. Vom reveni la ora de vară abia în ultima duminică din luna martie, adică pe data de 26 martie 2023. S-ar putea, însă, că 2023 să fie ultimul an în care facem trecerea de la ora de iarnă la ora de vară.

schimbare ne poate perturba ceasul biologic.

Ora de iarnă 2022. Oamenii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să schimbe ora. În anotimpul răcoros, acest lucru se face în ultimul weekend din luna octombrie. Ceasul trebuie dat cu o oră înapoi, însă la Bruxelles s-a decis să nu se mai schimbe ora, însă decizia trebuie ratificată în fiecare stat.

În ultimii ani s-a dezbătut subiectul schimbării orei. Țările membre UE ar fi trebui să decidă dacă vor rămâne definitiv la ora de vară sau la cea de iarnă. Cu toate acestea, nu s-a luat încă o decizie definitivă. România va trece la ora de iarnă pe data de 30 octombrie 2022.