Ordonanța Militară nr. 10. Când va intra în vigoare și ce înseamnă scenariul 5 în România

Ordonanța Militară nr. 10 ar putea să fie anunțată în România în următoarele zile. Săptămâna viitoare este posibil și ca scenariul 5 să fie aplicat în țara noastră. Ce vor însemna, mai exact scenariul 5 și Ordonanța Militară nr. 10 pentru români.

Autoritățile din România anunță vârful pandemiei în România și se pregătesc pentru un nou val de cazuri. De aceea, ne putem aștepta și la o nouă ordonanță militară, ce va anunța noi măsuri pentru români.

Mai mulți specialiști au avertizat că, după Sărbătorile Pascale, cel mai probabil, ne vom contrunta cu un vârf al crizei de coronavirus. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi 24 că ne apropiem de vârful pandemiei. Acesta ar fi așteptat imediat după Paște. De asemenea, și Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a confirmat acest fapt.„Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute”, a spus Doina Azoicăi.

România se apropie de 10.000 de infecții cu noul coronavirus
Când se va ajunge la această cifră, este posibil ca situația să fie definită drept SCENARIUL 5. Deocamdată, autoritățile neagă existența acestui scenariu, însă acesta va deveni cât se poate de palpabil, dupa atingerea pragului.

Citeste continuarea