Ordonanța Militară nr. 10 schimbă tot! Ce interdicții și restricții ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare

România face pași repezi spre primul vârf al pandemiei de coronavirus și autoritățile pregătesc deja o nouă ordonanță militară, menită să aplatizeze curba, dar și să evite producerea unui eventual al doilea vârf Covid-19 în țara noastră.

Potrivit specialiștilor, vârful pandemiei ar urma să aibă loc după sărbătorile pascale. Motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne ar urma să anunțe, săptămâna viitoare, o nouă ordonanță militară, pentru a ține în frâu numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus: 8.418, în acest moment, potrivit informațiilor furnizate de Grupul Strategic sâmbătă, la ora 13:00.

Ordonanța Militară nr. 10 schimbă tot!

Astfel, una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10 va fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira. Ca și în cazul ordonanțelor anterioare, această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

O altă măsură prevăzută de Ordonanța Mlitară nr. 10 ar putea fi schimbarea declarației de propria răspundere – care a dat mari bătăi de cap românilor -, sau, cel puțin, a modului de completare și de prezentare a ei. Și, totodată, nu ar fi exclus să fie înăsprite amenzile, pentru a determina populația să respecte măsurile precedente. În acest moment, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice: între 10.000 de lei și 70.000 de lei.