Pensii 2020: Surpriză de proporții! 1.500 de lei în plus la pensie. Cine îi primește

Pensii 2020: Surpriză de proporții! 1.500 de lei în plus la pensie. Uite cine îi primește. Dacă legea ar fi adoptată, milioane de pensionari ar putea trăi mult mai liniștiți, iar țara noastră ar avea demnitate, după cum spune chiar cel care a lansat ideea. De altfel, motivele sunt întemeiate, dar oare ce vor decide autoritățile.

Fostul politician și om de afaceri Dan Voiculescu a postat pe blogul său personal un mesaj în care suține că pensia minimă în România ar trebui să fie de 1500 de lei. Această ideea a venit pe baza scumpirilor alimentelor și ale medicamentelor, adică necesarul pentru supraviețuire al bătrânilor. De altfel, susține că aceasta ar fi o măsură esențială pentru demnitatea națiunii române.

”Scumpirea coșului lunar cu 50-100 de lei înseamnă pentru pensionarii care se zbat să trăiască, din doar câteva sute de lei pe lună, un fruct în minus, un medicament în minus și, inevitabil, o zi, o lună, un an în minus. România nu își permite să își uite părinții și bunicii (…) introducerea unei pensii minime de 1.500 de lei este o măsură esențială pentru demnitatea națiunii române. Un stat membru al Uniunii Europene, care își respect trecutul, nu-și poate condamna seniorii la sărăcie, boală și umilință.”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Dacă propunerea lui Dan Voiculescu s-ar transforma într-un proiect legislativ, un număr foarte mare de pensionari nu ar mai plânge pentru ziua de mâine.

Cu toate acestea autoritățile nu știu ce să spună despre majorarea pensiilor. Încă nu au un răspuns clar la întrebarea dacă de la 1 septembrie 2020 pensiile vor fi majorate cu 40%. Astfel, premierul Ludovic Orban a făcut o declarație de presă în care a încercat să explice de ce măsura ar putea să nu fie adoptată.

”Repet, obiectivul nostru este să creștem pensiile, dar să le creștem astfel încât ele să poată să fie plătite și nu numai anul ăsta, patru luni de zile, ci să poată să fie plătite în toți anii care vor veni”, a completat Ludovic Orban.