Plafon majorat pentru ajutoarele de încălzire. Mai mulți români vor primi bani de la stat

Ajutoarele de încălzire au fost majorate. Guvernul a majorat plafonul maxim al veniturilor până la care se acordă ajutor pentru încălzire cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Până acum plafonul maxim era de 750 de lei.

Guvernul a majorat veniturile maxime pentru ajutoarele de încălzire
Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care românii au dreptul la ajutor de încălzire.

Până acum plafonul maxim era de 750 de lei. Beneficiari sunt cei care au încălzire cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri.

În cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat, plafonul maxim era 786 de lei/persoană.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1.082 lei şi rămâne neschimbat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei,

măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 – martie 2021.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

De ce acte ai nevoie pentru dosarul de ajutor de încălzire

Citeste continuarea