Premierul Ludovic Orban anunță o creștere semnificativă de noi cazuri de Covid-19

S-au cerut măsuri de urgență. Autoritățile se pregătesc pentru o nouă creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19.

În ședința de Guvern de joi, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății să îi pregătească pe şefii de direcţii de sănătate publică şi pe cei de spitale pentru o creştere a numărului de pacienţi cu COVID-19.

„Domnule ministru, mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv.

La fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticare pozitiv, DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice. Identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv

poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoanele cu care intră în contact,

cu atât mai mult cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta.

Momentul emoționant ce l-a făcut pe ministrul Sănătății să încalce distanțarea socială: „Vă implor, în numele lui Dumnezeu!”

Solicitarea mea este să îi mobilizaţi, pentru că am simţit aşa, o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericolul şi cu atât mai mult acum trebuie să fie mobilizaţi”, i-a cerut premierul Ludovic Orban ministrului Nelu Tătaru la începutul şedinţei de guvern, potrivit Mediafax.

Coronavirus în România. Cel mai mare număr de cazuri, în 24 de ore, din ultimele două luni
Până astăzi, 26 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate

De asemenea, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

Autoritățile pregătesc noi măsuri! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment: „Vor fi restricții” Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 411 noi cazuri de îmbolnăvire. scrie infamilie