Preocuparea Excesivă a Părinților: Povestea unei femei care era prea îngrijorată de binele copilului său.

Preocuparea Excesivă a Părinților: Povestea unei femei care era prea îngrijorată de binele copilului său.

Într-o lume unde grija părintească tinde uneori să devină copleșitoare, există o poveste veche care ilustrează acest aspect într-un mod profund. Se spune că, demult, o femeie s-a prezentat în fața lui Dumnezeu, purtând pe umeri un sac imens. Greutatea sacului o făcea să se aplece, o imagine a îngrijorării și responsabilității pe care le simțea.

Ezoic
Dumnezeu, preocupat de starea femeii, a întrebat: “Te simți extenuată, femeie? Aș putea să-ți iau povara de pe umeri, te rog stai puțin și odihnește-te.”

Cu un aer grabit, femeia a răspuns: “Mulțumesc, dar nu pot sta mult. Am doar o singură întrebare și apoi trebuie să fug. Sunt neliniștită că s-ar putea întâmpla ceva rău în absența mea, și nu mi-aș ierta niciodată asta.”

Dumnezeu, curios, a întrebat: “Ce anume te îngrijorează atât de mult?”

Ezoic
Femeia a spus: “Mă tem pentru viața copilului meu. Acesta este motivul pentru care am venit astăzi. Te rog, Doamne, ai grijă de el și ocrotește-l!”

Dumnezeu a răspuns cu încredere: “Aceasta este exact ceea ce fac. Am grijă de toți copiii mei. Ai avut vreun motiv să-ți pui la îndoială grija mea?”

important să înțelegem că acest “sac de paie” este de fapt o manifestare a problemelor interioare, cuprinzând toate fricile și temerile pe care le experimentăm.

Ezoic
Gândurile și neliniștile noastre alimentează aceste probleme și le fac mai puternice prin energia pe care o investim în ele

Asta este cauza pentru spatele tău încovoiat de greutatea poverii. Nu trebuie să fii prea îngrijorată cu privire la fiul meu, Doamne?

Ai grijă de el în mod corespunzător, dar nu te lăsa copleșită de îngrijorări constante. Știu că și mie îmi pasă și am grijă de el. Permit să-mi fac datoria. Nu mă împiedica să o îndeplinesc. Înțelege că, în cele din urmă, este o chestiune de încredere!