Presedintele Klaus Iohannis, despre romanii din diaspora: ”Sa le spunem cu tristete…

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, la inceputul videoconferintei cu premierul si ministrul MAI, ca romanii din strainatate trebuie sa inteleaga faptul ca nu mai pot ajunge acasa de sarbatori, din cauza restrictiilor impuse de coronavirus.

Seful statului a prezidat o videoconferinta cu premierul Romaniei, ministrul Afacerilor Interne, prefectii si sefii institutiilor publice deconcentrate, pe tema gestionarii epidemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Iohannis a vorbit si despre romanii din afara granitelor.

”Un cuvant doresc sa spun si despre romanii din afara granitelor, despre romanii din diaspora. Se apropie sarbatorile pascale. Trebuie sa le spunem cu tristete, dar si cu sinceritate, sa nu vina in acest an acasa de sarbatori. In Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci cand totusi vin in tara, conform normelor in vigoare stabilite de experti, ei trebuie sa intre direct in izolare sau in carantina, de la caz la caz. Si atunci ce rost ar avea sa vina, ca sa ajunga in carantina sau in izolare pentru cel putin doua saptamani?

Asadar, transmiteti pe toate canalele: romanii din afara granitelor ne sunt dragi. Ne dorim sa-i vedem, ne-am dori sa fim impreuna, dar in acest an, de aceste sarbatori nu se poate. Este trist, dar trebuie sa fim sinceri pentru a nu crea asteptari care pe urma nu se implinesc.” – a spus presedintele Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.