Primul județ din România care va intra în carantină TOTALĂ.

Așa cum a precizat și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, distanțarea socială rămâne, în continuare, metoda cea mai sigură prin care pandemia de coronavirus ar putea fi încetinită, dacă nu stopată. Tocmai de aceea, la nivel global, fiecare țară afectată ia măsuri drastice din acest punct de vedere, cu toate neajunsurile care decurg de aici.

Însă criza coronavirusului nu poate fi stopată dacă aceste măsuri nu sunt respectate de toți locuitorii. România a fost plasată pe lista țărilor ”galbene”, ceea ce înseamnă că s-au depășit 500 de cazuri cu infecție COVID-19, măsurile restrictive fiind, acum, cu atât mai necesare. Un județ din România va intra în carantină totală, începând cu 25 martie. Discutăm despre Maramureș, iar anunțul a fost făcut chiar de prefectul Nicolae Ungur. Motivul este acela că locuitorii nu respectă intedicția de a nu circula, așa cum au hotărât autoritățile și trebuie luate măsuri drastice pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

„Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a traansmis prefectul, potrivit informațiilor transmise de digi24.ro.

Prefectul Nicolae Ungur a mai specificat că persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare – până în ora 11:00 – iar magazinele alimentare ar trebui să aibă un program special pentru aceste persoanei, între orele 7:00 și 11:00. Măsurile sunt valabile, deocamdată, până pe data de 15 aprilie.