Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice. În București le poti pescui din Dâmbovița

Un oraș din România are în plan să interzică trotinetele electrice, cel puțin în zonele exclusiv pietonale şi de promenadă.

Primarul din Drobeta-Turnu Severin spune că a primit numeroase reclamații cu privire la tineri care deranjează restul oamenilor cu aceste dispozitive pe care le folosesc într-un mod exagerat și lipsit de siguranță.

Între timp, în București, acestea sunt aruncate la gunoi, în tomberoane sau chiar în lacul Herăstrău ori în râul Dâmbovița.

În orașul Drobeta-Turnu Severin se pregătește interzicerea circulaţiei pentru trotinetele electrice în zonele exclusiv pietonale şi de promenadă. Măsura urmează să fie decisă într-o şedinţă programată pentru această vineri, în 30 iulie.

Drobeta-Turnu Severin vrea să interzică trotinetele electrice
Acesta ar putea să fie primul oraş din România care să interzică trotinetele electrice, iar vestea a fost dată chiar de primarului orașului, Marius Screciu.

Acesta a explicat măsura ca fiind venită din numărul mare de sesizări făcute de cetățenii exasperați de faptul că mulți tineri care folosesc aceste dispozitive nu respectă regulile impuse de acestea. Astfel, conduc cu viteză, nu sunt atenți pe unde merg și lovesc trecătorii.

Astfel de cazuri au avut loc și în București, mai ales în ultimele săptămâni, când mai multe persoane au fost lovite de trotinete, uneori chiar pe trecerea de pietoni.