Prognoza oficială de Crăciun! Avem sau nu zăpadă de sărbători?

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima perioadă și am avut parte se modificări drastice de-a lungul timpului. Toți românii se întreabă acum, însă; cum stau lucrurile de sărbători. Meteorologii au emis acum prognoza specială pentru Crăciun și au dezvăluit dacă vom avea sau nu zăpadă.

Vremea în Decembrie
Cu toții ne dorim să știm cum va fi vremea de Crăciun, dacă ne vom bucura de un peisaj alb sau vom fi dezamăgiți din nou. Institutul Naţional de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, așa că vom afla cum stau lucrurile și de Crăciun.

În primele două săptămâni ale lunii decembrie, temperaturile vor fi sub valorile normale ale perioadei. Meteorologii spun că va fi mai frig decât de obicei în toate regiunile din țară, dar mai ales în cele estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar trebuie să fim pregătiți pentru un ger puternic, mai devreme decât ne gândeam.

Ninge de Crăciun?
După 12 Decembrie se mai schimbă lucrurile, iar emperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte tot în nord-est.

Cât despre perioada sărbătorilor, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Se pare că există șanse să ningă de Crăciun, dar posibilitatea mai mare este la munte. Dacă prognoza se va schimba, meteorologii o vor actualiza în timp util. Trebuie să avem, însă, speranțe că vom avea parte de un peisaj alb de Crăciun și chiar de Revelion.