Raed Arafat anunță dezastrul! În ce localități s-ar putea ajunge la carantină. Declarația care provoacă cutremur

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut o serie de declarații la Digi24 menite să provoace cutremur. Concluzia este una singură: Covid-19 se răspândește în România. El a arătat ce se va întâmpla în perioada următoare și în care localități ar urma să intre în carantină.

Raed Arafat a prezentat, vineri seară la Digi 24, evoluția de la 1 iunie a numărului localităților din România cu cel puțin un caz de covid-19 raportat la 14 zile. La nivelul Centrului de comandă coordonat de Raed Arafat s-a făcut o analiză cu localitățile care au cel puțin un caz de COVID raportat în decurs de 14 zile. Ceea ce s-a observat este îngrijorător: virusul se răspândește în România. Astfel, potrivit datelor furnizate, dacă în 1 iunie, erau 361 de cu câte un caz de Covid-19, la 17 iulie s-a ajuns la 885 de localități care au minimum câte un caz de COVID în ultimele 14 zile.

„Asta înseamnă că se răspândesc cazurile. Un caz nu e mare problemă. Nu spunem că această localitate are o mare problemă, dar faptul că numărul localităților este în creștere este un semnal și bineînțeles că aici se pot întâmpla, până descoperim un caz, că mai sunt și altele asimptomatice în jur, care pot răspândi virusul la alte persoane, dintre care o parte să devină simptomatici și să se afle despre ei”, a comentat Raed Arafat.

‘Twilight’ Actor Gregory Tyree Boyce, Girlfriend, Die Together In Las Vegas
El a spus că oamenii trebuie să respecte măsurile minime care s-au cerut, de la mască la distanțare, la spălatul pe mâini, la dezinfectare. „Dacă ei ne-ar ajuta cu acest lucru și ar respecta regulile, n-am mai ajunge la momentul în care s-ar putea să trebuiască să restricționăm niște activități pe zone limitate sau să începem să avem controale mult mai intense pe respectarea regulilor, să se aplice amenzi, sancțiuni. Nu doresc acest lucru, dar trebuie să găsim o soluție”, a susținutRaed Arafat.

În dezbaterea de la Digi24, s-a analizat și situația localităților în care crește numărul de cazuri pozitive. Potrivit lui Arafat, acolo se face o analiză pe zonă.