Raed Arafat, anunţul aşteptat de toţi românii. Când se vor relaxa măsurile stării de urgenţă

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a adeclarat că nu se poate vorbi încă despre relaxarea măsurilor stării de urgenţă în România.

România a raportat pânăm acum 4.057 de cazuri, numărul deceselor provocate de coronavirus fiind de 176

“E riscant să speculăm când se ridică aceste măsuri. Nu trebuie nimeni să se relaxeze. Nu cred că am ajuns la perioada de vârf. Este o evoluție mai controlată, poate că toate măsurile luate au avut un rol major în a menţine situaţia acolo unde este acum.

Asta nu înseamnă că am trecut şi totul este bine. La acest moment trebuie să ne aşteptăm la încă o etapă mai dificilă. Nu putem spune că suntem în perioada de vârf la acest moment, este încă prea devreme. Toate analizele arată că, probabil, va fi spre sfârșitul lunii aprilie”, a spus Raed Arafat la Antena 3 potrivit Romania TV.

“Încă este devreme pentru noi să ne relaxăm. Nimeni nu vrea să mai ţină aceste măsuri o zi în plus, dar o relaxare poate însemna scăparea de sub control a situaţiei. Rog oamenii să asculte recomandările, să accepte măsurile care nu sunt uşor de urmat, dar sunt spre binele nostru. Nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă!”, a mai spus Raed Arafat.