Raed Arafat, avertisment dur după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut pentru a treia zi consecutiv

Secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat atrage atenţia că în ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat şi face apel la populaţie să respecte în continuare regulile de igienă şi de distanţare socială chiar dacă unele măsuri s-au mai relaxat.

“Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua.

Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu”, a scris medicul Raed Arafat pe Facebook, unde a postat şi două grafice referitoare la evoluţia epidemiei decoronavirus în România.

Raed Arafat a atras atenţia că “regulile de distantare si igiena trebuie respectate”.

“Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, a conchis medicul Raed Arafat.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 13 IUNIE. Astăzi s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectări cu COVID-19 de la instalarea stării de alertă în România. Este a trei zi consecutivă când numărul cazurilor a depăşit 200. Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 12.06.2020 (10:00) – 13.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (5 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău,

Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, București, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 275 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți. scrie ombun.net