Relaxarea restrictiilor incepand cu 15 mai. Anuntul ministrului Vela despre varstnici

Seful MAI, Marcel Vela, a facut miercuri un apel catre romani sa respecte actualele reglementari referitoare la epidemia de coronavirus, de acestea depinzand mai departe sanatatea populatiei, dar si masurile de relaxare din 15 mai.

Relaxarea restrictiilor pentru varstnici

Marcel Vela ca are in analiza o relaxare a restrictiilor pentru persoanele peste 65 de ani, iar intervalul orar in care acestea pot merge la cumparaturi va fi mutat mai de dimineata.

“Avem in analiza o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit si caldura si probabil intervalul orar 11:00 -13:00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai in prima parte a zilei coroborat si cu faptul ca la magazine, in prima parte a zilei, beneficiati de conditii mult mai propice pentru a fi protejati in sensul in care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Vela intr-un videoclip pe Facebook in care a raspuns intrebarilor puse de cetateni.

El a adaugat ca ia in calcul o noua evaluare pentru un interval orar spre seara sau dupa-amiaza pentru persoanele peste 65 de ani.

“Avem in analiza acest aspect si va vom anunta cat de curand cu privire la reprogramarea programului”, a precizat ministrul.

Cand se deschid restaurantele

El a mentionat ca, cel mai probabil, din 15 mai nu se va putea iesi la restaurante sau la spectacole.

“Cred ca referirea este punctuala pentru deplasarea in zona publica, in zona parcurilor, in zona pietonala. Nu se refera la restaurante sau la salile de concert, de teatru, avand in vedere ca in 15 mai trebuie sa fie facuta o evaluare epidemiologica, astfel incat sa nu fie permisa o anumita activitate care sa puna in pericol sanatatea publica. Cred ca cel mai bun lucru este sa ne pregatim pana in 15 mai, sa fim responsabili, sa respectam conditiile prezente, tot ceea ce tine de o protectie pe care impreuna o putem face, ca o adevarata familie sau ca o adevarata echipa, astfel incat sa oprim o raspandire a epidemiei cu noul coronavirus”, a precizat ministrul de Interne, potrivit stirileprotv.ro