Explozia numărului zilnic de cazuri de Covid-19 aduce cu sine noi restricții și pentru românii care merg pe litoral în această perioadă estivală.
Autoritățile au intrat în alertă după ce în media au apărut imagini cu zecile de mii de turiști care stau înghesuiți pe plajele de la Marea Neagră.
Astfel, de la 1 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca, în zona plajelor, distanța mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soți şi copii însoțiți de adulți.
S-au anunțat restricții pentru litoral. Cine va putea sta la plajă fără să respecte distanțarea de 2 metri
Autoritățile din Sănătate și din zona Ministerului Afacerilor Interne încearcă să reglementeze mai dur distanțarea fizică pe plajele din stațiunile de pe litoral.
În acest sens, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, marți, o hotărâre prin care propune ca, în zona plajelor, distanţa mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soți şi copii însoțiți de adulți, fie ei părinți sau bunici.
”Pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soți şi copii însoțiți de adulți (părinţi, bunici)”, potrivit hotărârii.”, se arată în comunicatul CNSU.
Tot pentru litoral, de la 1 august ar putea să se aplice o altă restricție destul de importantă, în ceea ce privește funcționarea teraselor și a localurilor.
Astfel, orarul de funcționare al teraselor și al sălilor de jocuri de noroc urmează să fie restricționat, între 23.00 și 06.00, iar măștile vor deveni obligatorii în anumite spații deschise, ce vor fi stabilite de autoritățile locale.
Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că printre spațiile deschise unde va fi impusă purtarea măștii de protecția s-ar putea număra și falezele, unde interacţiunea dintre oameni este foarte apropiată.
Ce alte măsuri se pot impune de la 1 august
Din proiectul CNSU care va ajunge pe masa Guvernului Orban mai există o serie de restricții, precum interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 00-06.00.
În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
De asemenea, s-ar putea interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00. Scrie fanatik.ro