Sase mamici infectate cu noul coronavirus, in Maternitatea Odobescu din Timisoara, s-au vindecat

Sase mamici infectate cu noul coronavirus, in Maternitatea Odobescu din Timisoara, s-au vindecat si au fost externate. Ele au fost nevoite sa lase copiii in spital.

In total, 12 proaspete mamici s-au infectat cu noul coronavirus de la personalul medical din Maternitatea Odobescu. Au fost transferate, cu tot cu copii, la Maternitatea Bega, unde au primit tratamentul adecvat.

Intrebata daca a avut simptome, una dintre mamici a raspuns: „Doar gust si miros n-am avut, in rest nu am avut absolut nimic”.

„Suntem foarte fericiti ca starea lor de sanatate a fost in permanenta una buna, au urmat tratamentul specific noului tip de infectie cu coronavirus, au fost urmarite, monitorizate si controlate iar astazi, primele 6 mamici merg acasa ”, spune Marius Craina, seful Maternitatii Bega din Timisoara.

Vestea mai putin buna este ca mamicile au plecat singure acasa. Copilasii au ramas in spital, pentru ca sunt prematuri. In plus, desi vindecate, ele trebuie sa stea in izolare, timp de 14 zile.

„Copilasul a ramas aici. Nu sunt 100% fericita”, spune o femeie.

Cele 6 proaspete mamici care s-au vindecat de coronavirus asteapta acum cu nerabdare sa treaca perioada de 14 zile de izolare, dar si ca bebelusii sa mai ia in greutate. Abia atunci ii vor putea lua acasa si ii vor tine la piept