Se fac angajări la stat, nu-ți trebuie facultate – Dacă ai Bacalaureatul, poți primi salariu între 5.000 și 15.000 de lei

Se fac angajări la stat într-un județ din România. Cei cu Bacalaureatul luat pot primi un salariu cuprins între 5.000 și 15.000 de lei.

E vorba de 150 de posturi la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), 249 de posturi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și 79 de locuri la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Aceste angajări sunt necesare în vederea absorbţiei fondurilor europene, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, în urmă cu trei zile.

”Există o decizie pe care Guvernul a luat-o şi o implementăm. Este deja cu efecte produse în privinţa reducerii cheltuielilor. E vorba de acel procent de 10% în care toate ministerele s-au încadrat. În privinţa concursurilor organizate în diverse instituţii publice, din perspectiva justificării pe care o cereţi, de cele mai multe ori, a fost vorba de raţiuni care ţin de absorbţia banilor europeni.

După cum ştiţi, România are la dispoziţie până în 2029 aproximativ 90 de miliarde de euro. O bună parte din aceşti bani nu mai ţin de exerciţiul financiar care e aproape de încheiere în 2023 decembrie, ci de PNRR, cele 30 de miliarde de euro la care se adaugă alte multe zeci de miliarde de euro care vin prin programele operaţionale aferente cadrului financiar multianual pe care deja l-am început”, a precizat reprezentantul Guvernului.