Se mai fac Nunti anul asta? Ce a raspuns VELEA

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că după 15 mai nu se vor putea organiza nunţi cu sute de persoane. Marcel Vela spune că este posibilă în luna august o relaxare, astfel încât să fie permisă participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente.

Ministrul Marcel Vela a declarat că există riscul unei contaminări în masă dacă după 15 mai ar exista o relaxare generală şi s-ar permite evenimente cu un număr de sute de persoane. “În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a explicat Vela pe Facebook, potrivit Agerpres. Ministrul a punctat că este posibil ca în luna august să aibă loc o relaxare a condiţiilor, astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane.

Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus.

Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză”, a spus Vela. Ministrul de interne a mai spus că este o analiză la nivel guvernamental pentru acordarea unui stimulent şi pentru pompieri, poliţişti şi poliţişti de frontieră, care prin activitatea lor intră în contact cu persoane suspecte sau infectate cu COVID-19