SIMPTOME CORONAVIRUS. Un medic din Wuhan: “Dacă îţi curge nasul şi ai secreţii…”

Un medic din Wuhan, considerat punctul de plecare pentru coronavirus, avertizează asupra pericolului virusului ucigaș.

“Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător.

Acesta este cel mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneți prietenilor dvs că dacă știți mai multe despre cunoștințe medicale, veți avea mai multă conștientizare a prevenirii”, a declarat medicul.

Virusul COVID-19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade Celsius. În consecință, trebuie să bem apă fierbinte.

Virusul poate fi filtrat de o mască normală. Când apare pe suprafață metalică, acesta rezistă undeva la 12 ore. Virusul rămâne activ 6-12 ore pe țesătură.

Medicul virusolog Hendrik Streeck a declarat pentru publicația Frankfurter Allgemeine că pacienții care tocmai au fost infectați cu noul coronavirus suferă de lipsă de miros în așa măsură încât nu mai pot simți nici măcar scutecele murdare ale bebelușilor.

În Germania, sutn 7.000 de cazuri confirmate și 14 decese.

”Aproape toate persoanele pe care le-am intervievat, ceea ce înseamnă mai mult de două treimi, au spus că și-au pierdut mirosul și gustul pentru câteva zile bune. Aceste simptome sunt atât de grave încât o mamă nu a putut mirosi scutecul plin al copilului ei. Alții nu mai puteau mirosi șamponul, iar în alte cazuri, mâncarea nu mai avea niciun gust”.

”Nu putem spune sigur când apar aceste simptome, dar bănuim că după câteva zile de la infectare”.

Omul de știință a adăugat că și diareea poate fi un simptom mult mai întâlnit decât s-a crezut inițial. ”Diareea apare, la persoanele infectate, la 30% din cazuri”.

COVID este „ucis” de detergent și dezinfectant.

Cum ne putem proteja? Trebuie să ne spălăm frecvent pe mâini. Virusul poate trăi pe mâini 5-10 minute, în care poate fi transmis mai departe! sursa:romaniatv