Specialiștii au descoperit o legătură neașteptată între COVID-19 și kefir

Legătura neașteptată dintre COVID-19 și kefir. Specialiștii analizeaza efectele coronavirusului în corpul uman și încearcă să afle cum este organismul afectat dar și cum acesta poate lupta contra infecției.

Medicii din Franța au tras concluzia că noul coronavirus poate infecta bacteriile Prevotella din organism. Aceste bacterii pot provoca inflamații fatale. Contra acestor bacterii luptă probioticele, prezente în produse lactate fermentate și în alte alimente fermentate, cum ar fi kombucha.

Kefirul este un preparat alimentar fermentat, care dezvoltă probiotice care pot impiedica bacteriile Prevotella să se apere de antibotice şi de sistemul nostru imunitar. De exemplu, copiii au o floro microbiană mai redusă, având mai puține bacterii Prevotella, astfel ei fac forme mai puțin grave de COVID-19.

Care este legătura dntre COVID-19 și kefir
Specialiștii din Franța analizează comportamentul propulațiilor microbiene din corpul uman. Infecția cu SARS Cov 2 (coronavirus) este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană. Astfel, că specialiștii se uită și spre bacteriile deja prezente în corpul uman.

Experiții francezi au observat o diferență dintre categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire și cele care rămân sănătoase. Astfel, au concluzionat că ar putea folosi probioticele pentru profilaxie și terapie adjuvantă în lupta cu noul coronavirus.

Dacă studiile lor se vor adeveri, atunci banalul kefir va juca un rol importat în prevenția infectării.

Coronavirusul poate infecta bacteriile deja prezente în corp, iar acestea ascund virusul. Aceste bacterii, numite Prevotella, provoacă inflamații care pot fi uneori fatale. Infecțiile care implică Prevotella provoacă în organism ravagii. Ele dau infecții respiratorii, inclusiv acute și fatale.

Medicul Adrian Marinescu explică:
”Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul , ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă. Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile,avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”

Aceste rezultate ale studiilor realizate pe microflora din organismul uman și pe probiotice ar putea să fie la baza descoperirii vaccinului și tratamentului anti COVID-19. Preventiv, cu toții putem consuma lactate fermentate: kefir, sana, iaurt, pentru o întărire a imunității contra oricărei boli!