Statul român virează a treia tranșă de 250 de lei pentru voucherele sociale – Când vor intra banii pe carduri

Românii vor primi în luna octombrie 2022 a treia tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale, conform anunțului oficial. ANAF va aproba listele.

Actualizarea listelor de beneficiari se va face de către MMSS și vor fi verificate cu atenție de către ANAF.

A treia tranșă de vouchere sociale se virează în octombrie

Conform România TV, actualizarea listelor cu beneficiari de către Ministerul Muncii se va face între 17 și 21 octombrie 2022. În această perioadă Compania Națională Poșta Română va prelucra datele ca mai apoi să fie virați banii pe carduri în perioada 24 octombrie – 31 octombrie 2022.

Cu toate acestea, beneficiarii acestor carduri întâmpine unele probleme, care pot fi totuși rezolvate în funcție de situație.

Cea mai frecventă problemă întâlnită în rândul românilor e cea în care oamenii sunt eligibili pentru a primi cardul, dar nu îl primesc.

Potrivit explicațiilor oficiale, unii oameni nu au intrat în posesia cardului pentru că nu se aflau la domiciliu în momentul în care acestea au fost distribuite. Poșta Română a încercat contactarea beneficiarilor de două ori, însă cei care nu au fost acasă pot contacta cel mai apropiat oficiu poștal, pentru a intra în posesia cardului sau pot suna la 031.9268 pentru a-și rezolva problema.

O altă măsură de siguranță ar fi contactarea Casei Teritoriale de Pensii sau a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din județul de reședință. ANAF este autoritatea care stabilește, în final, cine poate primi, sau nu, banii pe card.

Pentru a beneficia de aceste carduri venitul persoanei solicitante nu trebuie să depășească 1.500 de lei.

O altă situație întâlnită e cea în care cardul a ajuns în posesia persoanelor eligibile, dar nu au ajuns banii. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor probleme tehnice, iar persoanele în cauză trebuie să sune la 031.9268.

O altă situație e cea în care cardul a fost pierdut sau nu funcționează. În acest caz trebuie anunțat emitentul și se va primi un nou card în termen de 60 de zile. Numerele sunt 0213013303 pentru Edenred, 0212044664 pentru Sodexo și 0374662273 pentru UP România.

Sursa: fanatik.ro