Știai asta? Ce se întâmplă în corpul tău când bei un păhărel de vișinată? Nici nu îți imaginezi ce efecte are!

Vişinată. Deşi mulţi o consideră nocivă, băută cu măsură, vişina, în special pentru că ea conţine ţuică, are proprietăţi excelente pentru sănătate.

Vişinată, caisată, afinată reţetă. Cu toate că mulţi o consideră nocivă, băută cu măsură, ţuica, vişinată, afinată sau caisată are proprietăţi excelente pentru sănătate:

Aceste băuturi au efect extrem de benefic asupra digestiei şi a metabolizării grăsimilor.

În plus, cercetătorii americani au descoperit că o enzima în ţuică de prună reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Prin urmare, dacă bei zilnic 32 ml ţuică de prună, vei ţine la distanţă bolile de inima cauzate de arteroscleroză. Totuşi, băută în cantităţi mai mari, ţuică are efecte nefaste asupra organismului.

Vişinată, caisată, afinată reţetă. Atenţie însă! Vişinată, afinata sau caisata conţin zahăr.

Reteta prezentată mai jos este ușor de preparat, iar rezultatul este unul savuros, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Desi este simplu de realizat, visinata, afinata sau caisata de casa se prepara in etape si va fi bună de băut după 10 săptămâni.

Vişinată, caisată, afinată reţetă. Ingrediente pentru 5 litri:

– 6 kilograme vişine, afine sau caise
– 2,5 kilograme zahăr
– 1,2 litri de ţuică

Vişinată, caisată, afinată reţetă.Vişinele, cainele sau afinele coapte se curăţă, se spală şi se lasă la uscat. Se așează în straturi cu zahărul într-o damigeană sau un borcan, ce aveți la îndemână. Ultimul rând va fi neapărat de zahăr. Se acoperă recipientul cu un tifon, pentru ca fructele să poată respira.

Se lasă compoziția la macerat timp de 10 zile, până când zahărul se topește. Nu puneți alcool înainte ca zahărul să se topească de tot.

Vişinată, caisată, afinată reţetă.După aceea, se toarnă ţuica și se amestecă bine. Recipientul se închide bine ermetic.

Vișinile, afinele sau caisele cu alcool se mai lasă la macerat încă 2 luni (8 săptămâni), dar se poate și mai mult.

Pentru că are un gust dulce, medicii ne recomandă să bem vişinată, afinata sau caisata cu măsură, deoarece riscăm să ne îmbătăm foarte repede.