Streinu Cercel, o noua avertizare pentru romani: „Ataca absolut la fel”

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel trage un nou semnal de alarma. Managerul Institutului National de Boli Infectioase

„Matei Bals”spune ca pericolul infectarii cu noul virus nu a trecut. Tot el insista sa purtam masca si sa respectam regulile de igiena.

„Ceea ce vreau sa spun este ca nu avem voie sa ne jucam de-a pandemia. Pandemia nu iarta, nu-si pune problema nici

ce culoare are unul, nici ce culoare are celalalt. Ataca absolut la fel si cand ti-e lumea mai draga si apoi te intrebi: de ce tocmai eu?

Cand ai ajuns sa te intrebi asta, atunci inseamna ca ai nevoie de sistemul sanitar. Si atunci sa vezi daca iti mai da mana sa spui ca ala e asa, ca ala e asa”, a mentionat Cercel.

Profesorul a insistat pe importanta masurilor de igiena personala in prevenirea raspandirii noului virus si, in protejarea sistemului sanitar.

„Cum va arata sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranta nu va mai fi cel de astazi. Ce vedem in momentul de fata?

Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai putin, vedem tot felul de inventii care ne stropesc cu chimicale din

cap pana in picioare, total aiurea. Si am uitat de apa si sapun. (…) O camera care este aerisita, unde patrunde soarele, acolo nu patrunde doctorul. Ca atare, vreti sa va tineti departe de doctor?

Apa si sapun, va spalati pe manute, pe fata, si lucrurile vor fi asa cum trebuie sa fie. (…) Ceea ce va face diferenta

in perioada urmatoare va fi masca (…), pentru ca ea va poate proteja de un eventual virus care circula in jur”, a mai declarat Streinu Cercel

Romania a inregistrat o noua crestere a cazurilor de infectare cu coronavirus. scrie fabricatinromania