Streinu Cercel propune ca bătrânii să fie izolați de familii timp de trei luni. Reacția Guvernului

Proiect controversat gândit de doctorul Adrian Streinu Cercel. Medicul propune ruperea persoanelor de peste 65

de ani de familie și izolarea acestora pentru trei luni de zile de acum înainte. Ideea a stârnit deja numeroase reacții negative în rândul opiniei publice, iar acum este respinsă vehement și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit Digi24, Streinu Cercel a făcut mai multe propuneri incluse într-un așa-zis proiect de relaxare, care nu are însă avizul Guvernului și care a fost chiar respins foarte clar de Nelu Tătaru, luni.

Ministrul Sănătății, despre măsurile de relaxare

Despre perioada de relaxare a vorbit Nelu Tătaru, care a precizat că masca și mănușile ar putea deveni obligatorii, dar că această relaxare nu va fi aceeași pentru toate categoriile de vârstă. Nu se pune nicidecum vorba despre o scoatere a bătrânilor din familii și de izolarea lor, ci de niște măsuri de precauție ceva mai permisive.

„(Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele.

Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a explicat Nelu Tătaru.

„Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu.” scrie spynews