”Suntem tratati mai rau ca la stana, primim apa in canistre”

Mii de romani au plecat sa munceasca in Germania in mijlocul pandemiei de coronavirus. Conditiile pe care le-au gasit acolo nu au fost insa pe masura asteptarilor.

”La sosire, am primit cate o masca de persoana, dar cum se lucreaza in camp si e vant, praf si mizerie am cerut sa ne suplimenteze numarul de masti. Stiti ce ne-au spus? Dar ce, in Romania aveati masti?”, a povestit unul dintre romanii plecati la cules de sparanghel in Monitorul de Suceava.

Patru femei manifesta simptome de imbolnavire cu Covid-19 si au fost izolate, sustine barbatul, care spune ca a recunoscut muncitori adusi din zona de carantina de la Suceava: ”Chiar erau cativa oameni din Patrauti care se laudau pe aici cum au fentat ei filtrele de politie si au ajuns pe aeroport si de acolo in Germania”.

Barbatul spune ca muncitorii romani sunt inghesuiti cate 50-60 in autobuzele care ii transporta la fermele locale.

”Apa care ni se aduce pe camp este in canistre si pentru a putea bea am improvizat cani din peturi pe care le-am taiat in jumatate. La stana, va garantez ca sunt conditii mai bune”, a mai spus barbatul sucevean.

El a declarat ca este cazat alaturi de aproximativ 500 de romani, la circa 40 de km de Freiburg, in apropierea granitei cu Franta, precizeaza stirileprotv.ro