Tabel complet – când ieși la pensie după anul nașterii

Pensia este unul dintre cele mai interesante subiecte din ultima vreme, mai ales de când se vorbește despre majorări. Cei care lucrează deja de mult timp vor să știe cât mai au până când ies la pensie, iar anumite calculatoare și tabele realizate de specialiști vin în ajutorul lor și le răspund la mai multe întrebări. Află cum poți descoperi la ce vârstă ieși la pensie, precum și luna și ziua exactă.

Calculează-ți vârsta de pensionare
Există mai multe tipuri de pensii, de care toți oamenii ar trebui să știe. Astfel, acestea sunt:

pensia pentru limită de vârstă;
pensia anticipată;
pensia anticipată parţială;
pensia de invaliditate;
pensia de urmaş.
În ceea ce privește pensia pentru limită de vârstă, oamenii pot afla când ies exact la pensie cu ajutorul unui calculator, pe care îl pot consulta aici. Mai mult, există și unele tabele pe care le găsim peste tot pe internet, unde, în funcție de vârsta noastră, putem verifica în ce zi, lună și an suntem gata să ne depunem dosarul de pensie.

Pensia pentru limita de vârstă se acordă celor care îndeplinesc două criterii importante: atingerea vârstei standard de pensionare și a stagiului minim de cotizare. Pentru femei, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani, începând din 2020, iar pentru bărbați, de 65 de ani. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților. De asemenea, stagiul complet de cotizare este, conform legii, de 35 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.