Țara care va începe să vaccineze oamenii pentru coronavirus, chiar din toamnă: „Primii vor fi medicii și profesorii”

În timp ce majoritatea țărilor se dau de ceasul morții pentru că nu reușesc să găsească un vaccin pentru coronavirus, Rusia susține nu doar că l-a găsit, dar și că pregătește deja o campanie pentru populație.

Rușii au anunțat că au găsit un vaccin pentru coronavirus.
Vaccinarea populației ar urma să aibă loc începând cu octombrie.

Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat că Rusia pregătește o campanie de vaccinare pentru coronavirus în luna octombrie a acestui an.

Potrivit acestuia, Centrul Național pentru Cercetare Epidemiologică și Microbiologică Gamaleia din Moscova a încheiat testele clinice pentru dezvoltarea unui leac împotriva maladiei și se pregătește să înregistreze vaccinul.

Rusia pregătește să vaccineze oamenii pentru COVID

Tot potrivit lui Murașko, primii care vor fi vaccinați vor fi medicii și profesorii, scrie Reuters. Anterior, Institutul Gamaleia anunțase că vaccinul dezvoltat de ei are la bază adenovirusul.

Spre surprinderea nimănui, specialiști la nivel global și-au exprimat îngrijorarea față de spusele Rusiei, existând mulți oameni care se întreabă dacă nu cumva rușii pun prestigiul țării înaintea științei.

În lume, există peste 100 de posibile vaccinuri care sunt încă în curs de dezvoltare. Drept urmare, mulți consideră că este improbabil ca rușii să fi reușit să creeze un leac atât de devreme.

OSM estimează că un vaccin eficient ar putea fi gata nu mai devreme de începutul lui 2021, urmând ca o vaccinare în masă să aibă loc undeva la mijlocul aceluiași an. scrie ombun.net