TICHETE SOCIALE dublate, Klaus Iohannis a promulgat legea. Cine poate primi stimulentul şi ce documente sunt necesare

Valoarea tichetului social pentru gradinita creste de la 50 la 100 de lei. Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

TICHETE SOCIALE GRĂDINIŢĂ. Prin aceasta lege, valoarea tichetului social pentru gradinita creste de la 50 de lei la 100 de lei.

„Stimulentele educationale se acorda copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr.277/2010, indiferent daca familia se afla in plata acestui drept sau acesta este suspendat. (…)

Stimulentul educational se acorda si copiilor aflati in ingrijirea persoanei care a fost desemnata de parinte pentru intretinerea copilului, pe perioada absentei parintilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004, daca veniturile pe persoana, inclusiv copilul aflat in ingrijire, nu depasesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei.

Citeste continuarea