Un medic roman avertizeaza. Cel mai mare risc de deces din cauza coronavirusului il au cei care fac acest lucru zilnic, nu batranii

Risc de deces din cauza coronavirusului. Medicul pediatru Mihai Craiu avertizeaza in legatura cu un obicei periculos pe care il au 5,6 milioane de romani creste de 14 ori riscul de deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre fumatori care se expun unui risc major, in cazul in care se infecteaza cu COVID-19.

”Acum cand este evident ca nu mai vorbim de un virus „penibil, de x ori mai slab decat cel gripal” cum perora un cetatean roman, ce se oferea sa se infecteze cu SARS-CoV2, ca sa dovedeasca faptul ca totul e doar o conspiratie, e bine sa privim la factorii de risc pentru evolutie grava in maladia COVID-19.

risc de deces din cauza coronavirusului

Conform acestui studiu, cel mai mare risc de aparitie al formelor grave si de evolutie catre deces NU A FOST VARSTA!! Este adevarat ca seniorii sunt la risc substantial de boala… Iar copii au cel mai mic risc…

DAR…

Cel mai mare risc a fost FUMATUL. Fumatorii au avut un risc de 14 ori mai mare sa evolueze grav, in raport cu nefumatorii.” a scris dr. Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.