Un nou focar de infecții. 150 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus

Spitalul Județean din Botoșani a devenit noul focar de infecții, după ce 150 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu noul virus. Autoritățile iau în calcul soluția de a militariza unitatea medicală.

Spitalul Botoșani, un nou focar de infecții

Toată situație a pornit de la o tânără bolnavă cu diabet, diagnosticată cu coronavirus, a murit la sfârșitul lunii martie. Doctorii și asistentele au tratat pacienta fără echipament de protecție, deși știau că este infectată cu noul virus.

Conform Antena3, medicul diabetolog este cel care a tratat-o pe femeie și nu a respectat regulile de protecție. Deși a fost infectat la rândul lui cu noul virus, medicul a continuat să vină la spital, infectându-i și pe colegii săi.

Între timp, numărul celor infectați la Spitalul Botoșani avea să crească alarmant. În total, 150 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, după ce medicul diabetolog nu a respectat măsurile de izolare.

Prefectul județului se gândește serios ca unitatea medicală să fie preluată de conducerea militară.

Directorul Spitalului Suceava, revine la muncă
Directorul Spitalului Suceava, Mircea Macovei revine în funcție, după ce a chemat la testare mai multe cadre medicale.

În luna martie, cadrele medicale din Spitalul Suceava au fost amenințate de directorul Mircea Macovei cu un Ordin de Ministru inexistent. În scurt timp, medicii și pacienții s-au infectat în spital, iar acest lucru a dus la preluarea spitalului de către conducerea militară.

Coordonatorul militar al unității medicale, Ionel Oprea, a fost trimis special pentru a gestiona situația din spital, acesta considerând că întoarcerea directorului este una normală.

„Dacă vine la lucru trebuie să semneze acest contract, iar contractul acesta va intra în analiza Consiliului de Administrație al spitalului. Dacă dumnealor îl aprobă, bine, dacă nu, îl repudiază. Fiecare își poartă crucea, e problema dumitale. Ai ocupat o funcție prin concurs, trebuie să o asiguri legal. Nu vrei, îți dai demisia și bună ziua!”, a declarat generalul Ionel Oprea

Spitalul Suceava a devenit unul dintre cele mai afectate spitale din România, după ce medicii și pacienții au fost depistați cu coronavirus.