În acelasi autobuz se mai aflau alte 32 de persoane, care au fost testate, la rândul lor, scrie Global Times China, informație preluată de marketwatch.com.
Ca și în cazul coronavirusului, hantavirusul nu se transmite de la om la om. Dar autoritățile se tem că ar fi putut suferi o mutație.
Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, această familie de boli este răspândită în principal de rozătoare și poate provoca boli diferite la oameni din întreaga lume. Fiecare hantavirus are o specie gazdă specifică a rozătoarelor. Hantavirusurile din America sunt cunoscute drept hantavirusuri „Lumea Nouă” și pot provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS), cu simptome incluzând oboseală, febră și dureri musculare în stadii incipiente și tuse și respirație scurtă ulterior. Alte tipuri de hantavirus din Europa și Asia și pot provoca febră hemoragică cu sindrom renal (HFRS), cu simptome care includ dureri de cap intense, dureri de spate și abdomen, febră, frisoane, greață și vedere încețoșată . Ambele boli sunt considerate rare, dar pot fi fatale.
Veștile vin în momentul în care întreaga lume se lupta cu pandemia de coronavirus, iar moartea bărbatului testat pozitiv cu hantavirus a început să ridice semne de întrebare
A person from Yunnan Province died while on his way back to Shandong Province for work on a chartered bus on Monday. He was tested positive for #hantavirus. Other 32 people on bus were tested. pic.twitter.com/SXzBpWmHvW
— Global Times (@globaltimesnews) March 24, 2020