Veste șocantă despre medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu nu va mai putea profesa

Medicul erou de la Piatra Neamț, care și-a pus viața în pericol pentru a-i salva pe alții, a primit o veste cruntă de la colegii săi.

Conform celor care îl tratează, Cătălin Denciu nu va mai putea profesa într-o secție ATI. Medicul ar putea rămâne fără toate degetele de la ambele mâini.

Veste șocantă despre medicul erou din Piatra Neamț. Cătălin Denciu nu va mai putea profesa
Potrivit speciliștilor care îl îngrijesc pe medicul erou de la Piatra Neamț,

acesta ar putea rămâne fără degetele de la ambele mâini, ceea ce înseamnă că doctorul Cătălin Denciu nu va mai profesa niciodată într-o secție de ATI. Ministrul Sănătății a declarat că în urma analizei făcute duminică dimineață la Spitalul Floreasca, medicul de la

Piatra Neamț are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. În acest moment, bărbatul este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu o eronavă a Ministerului Apărării Naționale din România, fiind supravegheat în permanență de medici.

De asemenea, acesta a fost depistat la scurt timp cu noul coronavirus. “Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime.

Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte.

Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Soția lui Cătălin Denciu, medicul Alina Denciu i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru să mai divulge informații referitoare la starea de sănătatea a soțului ei.